Sunak spasava kožu : Ministarka policije otpuštena ili se samootpustila?

Zbog svojih kontroverznih stavova o migrantima već širom sveta prepoznata britanska ministarka unutrašnjih poslova Suella Braverman otpuštena je.

Britanski premijer Riši Sunak, čija politika je dodatno doprinela padu rejtinga konzervativaca, otpustio je Braverman zbog njenog posta na društvenim mrežama u kome je oštro kritikovala dvojni moral policije povodom njenog postupanja prema propalestinskim demonstracijama.

Ovo je danas glavna vest svetskuh medija, a dominiraju spekulacije da je Braverman namerno izazvala svoje otpuštanje kako bi pojačala svoje šanse da sledeće godine, u slučaju da kinzervativci izgube izbore, stane na njihovo čelo uz podršku krajnje desnog krila stranke.

Odlukim Sunaka, Braverman je na mestu ministra unutrašnjih poslova zamenio dosadašnji ministar inostranih poslova.

Tu se Sunak potrudio da medijima obezbedi još jednu senzaciju : na mesto ministra inostranih poslova imenovan je bivši britanski premijer Dzems Kameron(na, slici) ! Da se bivši premijer u vladu vraća kao ministar, krajnje je neuobičajeno.

U izveštajima britanskih medija se ističe da će ogromne pretumbacije u britanskoj vladi preživeti ministar finansija Džeremi Hant!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com