Svet je jadan, pardon, jedan: Kakva je veza između poslanika Jovanova i predsednika Trampa?

I ja sam se iznenadila, i to prijatno, da ta veza postoji.

Veza između prošlonedeljne skupštinske diskusije poslanika Milenka Jovanova i obaranja aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.

Čime se, da budem kratka i jasna, čime se tačno zamerio Donald Tramp samozvanom svetskom liberalno-demokratskom pokretu, pa su od početka do kraja njegovog predsedničkog mandata bezobzirno poništavali sve što je radio kao opasan uvod u kraj sveta.

Jednostavno i jasno: kao poslovan čovek Tramp misli da problemi postoje da bi bili REŠENI, dok samozvani međunarodni liberalno-demokratski pokret smatra da problemi postoje da bi bili do u beskonačnost REŠAVANI.

Kao problem Bliskog istoka, sa sukobom Izraela i arapskog sveta u njegovom centru, ili kao problem Korejskog poluostrva… Beskonačnost rešavanja problema, garancija je za beskonačnost bezobalne moći aktivista tog samozvanog liberalno-demokratskog pokreta.

Zato je bezazlen svet ostao zbunjen pred serijom prekonoćnih uspostavljanja diplomatskih odnosa između niza arapskih država i Izraela, dok je sva sila svetskih posrednika i nazovi – pomiritelja te događaje ignorisala.

Agitujući snažno za sporazum između Vlade Srbije i Vlade Albanije o putovanjima građana dve zemlje, iz jedne u drugu, samo s ličnom kartom, poslanik Jovanov nas uverava da samo takvim direktnim sporazumima, dogovorima i saradnjom možemo umaći sudbini problema za beskonačno rešavanje i sudbini plena večitih međunarodnih posrednika i bulumente grlatih aktivista koji ih, prezirući nas, prate.

„Mi želimo da promenimo suštinu i ono što je od ovog dela Evrope stvaralo poprište za krvave sukobe, koje su drugi, našom glupošću, potpirivali i smirivali, u skladu sa svojim interesima. ZATO NIJEDNO REŠENJE KOJE ONI NUDE NIJE KONAČNO REŠENJE. EVO, NAĐITE JEDNO U KOME SU ONI POSREDOVALI, I KOJE JE TRAJNO. NE POSTOJI (podvukao autor). Jer ako rešenje nije konačno, onda ćete vrlo lako, po vašoj potrebi da podignete temperaturu, ili je spustite kad kažete, e dosta ste se sad ubijali, sada ćete malo da budete mirni. Da li nam to treba i u narednim godinama, i u narednim vekovima? Naravno da ne treba“, tako nas uverava Jovanov.

Ja bih oko ovog sporazuma imala još neka pitanja: da li se uzelo u obzir da onaj ko iz istorije ne uči, osuđen je da mu se stalno ponavlja; da li se uzelo u obzir kako je prošao Tramp; da li se uzelo u obzir… da li se uzelo u obzir…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com