Svet je jadan, pardon, jedan: Teško je biti bogat i poznat, a roditelj

Šta sve roditelj treba da učini za svoje dete? Sve što može?

To pitanje preti da se problematizuje širom sveta i to u tako oštrom vidu u kakvom je problematizovano pitanje seksualnog ucenjivanja u filmskoj industriji.

I ovog puta je stvar krenula iz Amerike: 50 poznatih glumaca, biznismena i univerzitetskih sportskih trenera u šest saveznih država osumnjičeni su u ogromnoj aferi višegodišnjeg upisivanja dece poznatih i bogatih na velike (?) američke univerzitete za velike pare.

Kćerka vlasnika farmaceutske kompanije iz Kine napravila je jednoipočasovni video u kome jako hvali američke univerzitete zbog upisne politike „koja nije bazirana samo na dobrim ocenama, nego i na vašoj ličnosti“. I na ličnosti (?) mame i tate. Njena je mama iskeširala 6,5 miliona ličnosti, pardon, dolara, tvrdi Frankfurter algemajne cajtung, kao podršku TOJ upisnoj politici na univerzitetu Stenford.

U aferi su u prvi plan izbile glumice Felisiti Hafman i Lori Lolin sa suprugom dizajnerom Masimom Djanulijem. Prve su zahtevi upisne politike Univerziteta Južna Karolina koštali 50.000 dolara, ovo dvoje drugih celih 500.000. Hafman je upisala jednu, Lolin i Djanuli dve kćerke.

Tako su one, može se pretpostaviti, parama istisnule s prestižnih fakulteta nekoga ko je, može se pretpostaviti, više zaslužio da se tamo nadje.

Roditelji su priznali krivicu, ovih poslednjih dvoje s malo oklevanja, i nadaju se da će izbeći zatvor, ali izgledi da tamo ipak dopadnu dosta su ozbiljni.

Nema nikakve sumnje da se modernim sredstvima komunikacija ima zahvaliti što se virus širi daleko i duboko: u Rusiji je  jedna banalna priredba prerasla u  ogroman skandal, u kome je poznata estradna umetnica osumnjičena da je kupila svojoj 10-godišnjoj kćerki pobedu na takmičenju „Glas. Deca“.

Televizija-organizator (Prvi kanal) je izgleda skinula sumnju sa sebe, i izgleda otklonila razloge da se u sve uključi i istražni komitet, kad je objavljeno da je devojčica, dosad nezabeleženo visok procenat glasova gledalaca dobila, ne tako što joj je poznata mama glasove kupila, nego tako što su troje, u Rusiji veoma poznatih, kolega njene mame pozvali svoje fanove da glasaju za kćer njihove koleginice. Nije fer, ali nije baš ni kažnjivo. Bar prema onome što je dosad poznato.

Tako je devojčica Mikela Abramova ne pobedila, nego do nogu potukla dečake i devojčice, za koje društvene mreže, pa i uticajni estradni umetnici jedan za drugim, tvrde da su pobedu više zaslužili.

Američki univerziteti i istraga izgleda su zaključili da deca pojma nisu imala šta sve za njih čine roditelji. Deca, koja su na prestižne univerzitete upisana i zahvaljujući  falsifikovanim uverenjima o njihovim izuzetnim dostignućima u sportovima, kojima se inače ne bave, amnestirana su. Bar što se univerziteta i pravosudja tiče. Neke su se devojke, navodno, demonstrativno odselile od svojih okrivljenih roditelja. Sumnja se, po savetu agencija za ponovno uspostavljanje izgubljenog ugleda na unosnom mestu jutjub-influensera.

Ruska devojčica Mikela Abramova nije amnestirana. Mentorka u takmičenju „Glas. Deca“ pohvalila je njenu vrednoću, gorko unapred zažalila zbog onog što čeka njenu kćer i – Mikelu isključila iz samog finala takmičenja „Glas.Deca“ koji je svu decu podučio ne pevanju, nego životu.

Jedna od bogatih i poznatih američkih mama, glumica Felisiti Hafman izdala je saopštenje u kome tvrdi da je izdala svoju kćer:

„Moja kćer nije znala apsolutno ništa o mojim aktivnostima, i mojim nerazumnim i duboko pogrešnim potezima, ja sam je izdala. Teret prekršaja koji sam učinila prema njoj i javnosti  nosiću do kraja mog života. Moja želja da pomognem kćeri nije opravdanje za kršenje zakon ili nepoštenje“.

Oglasila se i ruska estradna zvezda Alsu, porukom svojoj kćeri Mikeli:

„Mikusik, ti ćeš nastaviti da nas oduševljavaš otkrivajući u sebi nove granice svojih mogućnosti, a tek ti je deset godina – ti si već osvojila hiljade srca, mala moja, jaka, vredna, talentovana devojčice“.

I ko je sad u celoj toj priči o deci poznatih i bogatih roditelja žrtva?

Deca nepoznatih i nebogatih roditelja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com