Svi odlaze, samo ONA ostaje


Svet se nalazi na raskrnici. Ono što je bilo juče, definitivno neće biti sutra, a najbolji pokazatelji te tvrdnje su Brexit, pobeda Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, referendum u Italiji…

Direkti efekat ovih događaja je maltene potpuna promena svetskih lidera. Maltene.

img_20161208_114444

To je primetio i švedski političar i diplomata Karl Bilt, nama dobro poznat kao Visoki predstavnik za BiH i ministar spoljnih poslova Švedske. On je na svoj Tviter profil okačio fotografiju sa jednog od okupljanja svetskih lidera na kojoj su američki predsednik Barak Obama, tadašnji premijer Velike Britanije Dejvid Kameron, tadašnji premijer Italije Mateo Renci, odlazeći francuski predsednik Francuske Fransoa Oland i ona – nemačka kancelarka Angela Merkel.

Kameron i Renci su već bivši, a Obama i Oland su na tom putu. Samo je Angela, za sada, večna. To je primetio i duhoviti Bilt koju je fotografiju prokomentarisao sa: „Doviđenja! Pa, ja ću ostati“.

Da bi fotografija zaista svedočila današnjoj situaciji pobrinula se tada upravo Merkelova, koja za razliku od Obame, Kamerona, Rencija i Olanda nije mahnula fotografima. Jer ona, ipak, ostaje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com