Telo Džamala Kašogija u Beogradskoj šumi?

Iako se u Rijadu drže priče da je ubistvo novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu „strašna greška“ i „strašna tragedija“, te da je do njega došlo slučajno (!?), rezultati istrage turskih organa pokazali su ono što je celom svetu odavno jasno: ubistvo Džamala Kašogija je ne samo bilo namerno, već i unapred isplanirano.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u obraćanju parlamentarcima njegove AKP upravo to: svirepo ubistvo Džamala Kašogija je bilo unapred isplanirano.

On je precizirao da je 15-člani saudijski tim, koji se sumnjiči za ubistvo Džamala Kašogija, u Istanbul došao u danima i satima pre Kašogijevog ulaska u saudijski konzulat. Neki od njih su dan pre ubistva Kašogija posetili Beogradsku šumu u Istanbulu, koja se nalazi u blizini saudijskog konzulata. I upravo su Beogradsku šumu turski istražni organi pretražili u potrazi za telom Džamala Kašogija. A nešto kasnije je predsednik Patriotske stranke Turske, Dogu Perinček, izjavio da su delovi Kašogijevog tela pronađeni u bunaru u saudijskom konzulatu. Ova informacija nije zvanično potvrđena.

Ipak, Erdogan u svom obraćanju nije pominjao audio i video snimke ubistva Džamala Kašogija, a koje navodno, anonimni izvori su otkrili turskim medijima, poseduju turske obaveštajne strukture.

Erdogan je rekao da je u Saudijskoj Arabiji zbog ubistva Džamala Kašogija privedeno 18 lica. On je od Saudijske Arabije zatražio da se osumnjičenima u ovom slučaju sudi u Turskoj. Teritorija saudijskog konzulata smatra se teritorijom Saudijske Arabije, ali je ubistvo ipak izvršeno unutar granica Turske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com