Tihanovskaja pozvala Beloruse da ne izlaze na trgove i da poštuju zakon

Kandidatkinja za predsednicu Belorusije Svetlana Tihanovskaja pozvala je svoje pristalice da ne izlaze na trgove i da poštuju zakon.

“Poštovani gradjani Belorusuje! Ja Svetlana Tihanovskaja zahvaljujem vam na učešću u izborima za šefa države. Narod Belorusije je učinio svoj izbor. Sa zahvalnošću i toplinom obraćam se svim gradjanima koji su me podržavali sve ovo vreme”, video sa porukom Tihanovskaje emitovao je, prema tvrdnji ruskog lista Vzgljad, Telegram kanal „Žute šljive“, koji podržava vlasti Belorusije.

“Ja neću krv i nasilje. Molim vas da se ne suprotstavljate miliciji, da ne izlazite na trgove, kako svoje živote ne biste izlagali opasnosti. Čuvajte sebe i sebi bliske”, poručila je Tihanovskaja, koja je, podvlači Vzgljad, čitala poruku s lista papira ne gledajući u kameru.

Jutros je ministar inostranih poslova Litvanije saopštio da je Svetlana Tihanovskaja napustila Belorusiju i, u organizaciji Litvanije našla se u toj zemlji.

Da je Tihonovskaja u 3.30 sata 11.avgusta prešla rusko – litvansku granicu potvrdio je Državni pogranični komitet Belorusije,prenosi Vzgljad.

“Ja sam mislila da me je ova kampanja toliko očeličila i dala mi toliko snage da izdržim sve. Ali, očito, ja sam ostala slaba žena, kakva sam bila na početku”, rekla je Tihanovskaja povodom svog odlaska iz Belorusije u poruci objavljenoj na YouTube.

„Ja sam donela za sebe tešku odluku…Tu odluku sam donela apsolutno samostalno… Ni prijatelji, ni rodjaci, ni (izborni) štab, ni Sergej (Tihanovskij, suprug), ni na koji način na nju (odluku) nisu mogli uticati, izgovorila je Tihanovskaja jedva čujnim glasom, uz mnoge prekide.

„Znam da će me mnogi razumeti, mnogi će me osuditi, mnogi – omrznuti.Ali,ne daj boze da se vi nađete pred takvim izborom pred kakvim sam se ja našla. Nijedan život nije vredan toga što se sad dešava. Deca – to je ono najvažnije što postoji u našem životu, poručila je Svetlana Tihanovskaja i prema oskudnim informacijama otišla u Litvaniju da se pridruži svojoj deci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com