To je Amerika : Predsednik pred lokalnim sudom za sitna krivična dela

Krivični sud njujorskog okruga Menhetn podigao je optužnicu protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa po 34 tačke, od kojih svaka, po zakonima države Njujork, povlači maksimalnu kaznu ispod četiri godine zatvora.

Tramp se na prvom ročištu pojavio pred Sudom, gde je za trajanja ročišta bio uhapšen, a zatim pušten na slobodu, bezuslovno.U sudu je proveo dva sata od čega 45 minuta na saslušanju.

Izjavio je da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice, koju je sud tokom ročišta proglasio javnom. Što je Trampov advokatski tim ocenio kao „smrt zakona u Americi“.

Dogadjaj su pratile glavne američke televizijske stanice od Trampovog napuštanja Trump Tower u Njujorku do njegovog odlaska iz Suda na aerodrom, odakle se uputio u svoju rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi.

Ukratko, tužilac optužuje Trampa da je bio deo „nezakonite zavere“ namerne da podrije integritet izbora 2016.godine i deo nezakonitog plana da se detektuju i unište sve negativne informacije koje bi mogle štetiti njegovoj kampanji, uključujući tu i plaćanje 130 000 dolara za ćutanje porno zvezdi Stormi Danijels, prenosi CNN.

Sam Tramp nije optužen za „nelegalnu zaveru“.

Ali je tužilac Alvin Breg rekao da je Tramp lagao da bi zaštitio svoje interese, da je stalno lagao sa namerom da prevari i namerom da počini druga krivična dela.

Advokati Donalda Trampa izjavili su da on nije spreman na dogovor o priznanju krivice, ali je spreman na odlučnu borbu sve do obaranja optužnice.

Sledeće ročište zakazano je za 4.decembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com