Tramp razmatra mogućnost samoamnestije, traži dobrog advokata

Jako je stresno danas u SAD.

Pošto je potpredsednik SAD Majkl Pens odbio da pokrene proceduru odstranjivanja Donalda Trampa sa funkcije predsednika predvidjenu 25. amandmanom, više od 100 kongresmena-demokrata potpisuje zahtev za Trampov drugi impičment.

Američke medije ne napušta nada da će se administracija 45. američkog predsednika ipak sama od sebe raspasti pre inauguracije 46. američkog predsednika Džo Bajdena 20. januara, pa se prebrojavaju Trampovi niži saradnici koju su dali otkaz ili, prema poverljivim izvorima, to samo što nisu učinili.

Dok se i po medijima razmatra može li, pravno, Donald Tramp odgovarati za upad njegovih pristalica u zgradu Kongresa, Tramp sam vaga može li, pravno, dati amnestiju sebi samom i traži, tvrde mediji, dobrog advokata.

Prema navodima Njujork tajmsa, dosad nijedan američki predsednik nije pomilovao samog sebe, ali je Džerald Ford, po stupanju na dužnost, pomilovao Ričarda Niksona za sve što je učinio dok je obavljao funkciju predsednika.

Na demokrate nije ostavilo utisak to što je Tramp osudio upad svojih pristalica u zgradu Kongresa i zatražio kazne za sve koji su pribegli nasilju.

Nensi Pelosi, koju je Tramp više puta proglašavao za ludu, sada kopa rukama i nogama da mu vrati punom merom – američke vojne rukovodioce ona nastoji da ubedi koliko je opasno da čuveno nuklearno dugme ostane u rukama čoveka koji je, po njoj, izgubio razum i kontrolu nad svojim postupcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com