Tramp se sastao sa samim sobom

Američki predsednik Donald Tramp ne prestaje da oduševljava, a američki mediji ne prestaju da izveštavaju o tim oduševljenjima.

Najnoviji Trampov biser tiče se poznavanja sopstvene države.

On je na jednoj konferenciji za novinare ponosno istako kako se u Portoriku, američkoj teritoriji, sastao sa predsednikom Devičanskih ostrva, takodje američkom teritorijom. I ništa tu ne bi bilo čudno da predsednik Devičanskih ostrva nije – Donald Tramp!

Tramp je govor nastavio, pa je u jednom momentu obećao kako će pomoći Devičanskim ostrvima nakon serije razornih uragana.

„Bićemo tamo. Moramo. To zaista nije ni pitanje izbora. Mi ni ne želimo izbor. Bićemo tamo kao Amerikanci i mi volimo taj narod i (saosećamo) to kroz šta su prošli“, rekao je Tramp o odnosu Amerikanaca i – Amerikanaca.

Odgovor je ubrzo stigao i sa Devičanskih ostrva. Neodredjen, ali i izuzetno jasan.

„Ne bih želeo da ni na koji način uvučem guvernera Devičanskih ostrva u nacionalnu debatu u medijima u vezi sa tim koliko predsednik zna o odnosu Sjedinjenih Država i Američkih Devičanskih ostrva“, rekao je Sem Top, zamenik direktora za komunikacije guvernera Keneta Mepa.

Kako bismo potpuno razjasnili situaciju ovde, nekih 8.000 kilometara od Devičanskih ostrva, reč je arhipelagu koji je teritorijalno podeljen na dva dela – Američka i Britanska Devičanska ostrva (takodje nemaju predsednika, ali imaju kraljicu Elizabetu). Američka Devičanska ostrva imaju oko 100.000 stanovnika, koji su američki državljani ali bez prava glasa na američkim predsedničkim izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com