Trke gradskim ulicama: Sud je rekao – ubistvo

Pokrajinski sud u Berlinu nije se dao zbuniti potpitanjima Saveznog suda: smrt coveka, koji je bezazleno sedeo u svom automobilu, dok su dva momka samo mislila kako da pobede u divljačkoj automobilskoj trci je – ubistvo.

Oni su čuvenom berlinskom ulicom Kurfirstendam vozili brzinom od 170 kilometara na sat „rizikujući s nipodaštavanjem živote drugih učesnika u saobraćaju“ koristeći se opasnim sredstvom – svojim brzim automobilima, potvrdio je Pokrajinski sud u Berlinu svoju prvu presudu, pošto mu je Savezni sud zatražio da kvalifikaciju o ubistvu podrobnije obrazloži!

Sud je rekao da više karakteristika dogadjaja svedoči da se radilo o ubistvu, jedan od njih je da je mesto nesreće izgledalo kao da se tu upravo odigrao teroristički napad, a tako je izgledala i žrtva – kao da je bila meta terorističkog napada.

U Nemačkoj su se mnogi smrzli od prijatnog iznenadjenja: za takvo hladnokrvno rizikovanje ljudskih života vožnjom prekomernom brzinom ili u alkoholisanom stanju do sada se kažnjavalo simbolično, kao za ubistvo iz nehata, ne samo u Nemačkoj gde se smatra da se blagostanje ima najvećim delom zahvaliti automobilskoj industriji.

Zastupnici optuženih, preneo je nemački javni servis, već su podneli zahtev za reviziju sudskog procesa. Ali svejedno veruje se da će postojanost suda u Berlinu motivisati mnoge sudije da stvar pogledaju hrabrije. Ne samo u Nemačkoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com