Hapšenja u Puli i Rijeci, radnici Uljanika krenuli u Zagreb

Jutros je privedeno 12 sadašnjih i bivših rukovodilaca brodogradilišta Uljanik u Puli i 3. maj u Rijeci pod sumnjom da su sklapali poslove koji su brodogradilištima naneli štetu od 1,2 milijarde kuna.

Predstavnici radnika brodogradilišta krenuli su u Zagreb uvereni da razgovor s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović može presudno uticati da istarska brodogradilišta ne odu u stečaj.

Radnici brodogradilišta nisu platu dobili sedam meseci.

Većina u hrvatskoj vladajućoj koaliciji mišljenja je da je stečaj najbolje i najjeftinije rešenje.

Predstavnici vlasti i opozicije medjusobno se optužuju povodom više od 4 milijarde kuna državnih subvencija koliko je dato ovim brodogradilištima – a sad nema ni izgradjenih brodova ni para!

Poznati hrvatski advokat Ante Nobilo, koji zastupa privedenog šefa pulskog Uljanika Djanija Rosandu, za hrvatske medije je rekao da se njegov klijent ne tereti ni da je i jednu kunu stavio u svoj džep niti da je i jednu kunu izneo iz brodogradilišta.

Prema oceni ekonomskih stručnjaka, hrvatska brodogradilišta nisu u stanju da se izbore s konkurencijom na svetskom tržištu, pa su troškovi izgradnje brodova veći od cene, po kojoj se ugovaraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com