U „Kontinentalu“ u Subotici još 500 radnih mesta

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Subotici, prilikom polaganja kamena temeljca za novi pogon fabrike „Kontinental“, da Srbija po uslovima za ulaganja može da se takmiči sa mnogima u Evropi, izrazivši nadu da će u narednoj godini biti još više radnih mesta.

vučić kontinental

Vučić je istovremeno ocenio da je elan i energija radnika ono što menja Srbiju, kako bi mlađe generacije imale drugačiju zemlju i šanse za mnogo bolji život.

On je iskazao zadovoljstvo time što će u novom pogonu ove nemačke fabrike, koja se bavi proizvodnjom delova za auto-industriju, a u koji je uloženo 17 miliona evra, biti zaposleno još 500 radnika raznih profila.

Premijer je naveo da će novi pogon u „Kontinentalu“, koji bi trebalo da bude izgrađen do kraja godine, znatno povećati proizvodnju, obzirom na to da će biti 1,5 puta veći od postojećeg.

Vučić je podvukao da je posebno značajno to što u pomenutoj fabrici 14 učenika prolazi dualni trening, uz napomenu da su se pozivu na takvu vrstu angažmana zasad odazvale samo austrijske, nemačke i švajcarske kompanije.

Premijer je podsetio na to da je „Kontinental“ najveći dobavljač auto-industrije u svetu i da svoje proizvode šalje u fabrike kompanija „Dajmler“ i „Folksvagen“, iznevši uverenje da će biti još uspešniji u budućnosti.

Srbija, kako je rekao, može da se takmiči ne samo sa državama u regionu, već i sa mnogima u Evropi, jer je naša zemlja po broju radnih mesta koja su otvorena zahvaljujući direktnim stranim investicijama na drugom mestu u Evropi, sa 108 odsto rasta.

On je izrazio nadu da će se ovakvi pokazatelji nastaviti i u 2017. godini, i dodao da to što je Međunarodni monetarni fond (MMF) promenio procenu rasta predstavlja veliki podstrek.

Vlada će biti i dalje tu za „Kontinental“, poručio je premijer, uz poziv stranim ulagačima da nastave da investiraju u našu zemlju, posebno u Kikindu i Suboticu, jer te opštine imaju odličan investicioni potencijal.

Istovremeno, on je najavio da, ukoliko rezultati na fiskalnom planu budu dobri, postoji mogućnost povećanja plata i penzija.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman poručio je da je nova investicija od 17 miliona evra znak poverenja nemačkih kompanija u Suboticu i Srbiju, čime se šalje poruka i drugim nemačkim investitorima da se angažuju.

Ditman je, ocenjujući da će nova investicija omogućiti povećanje broja radnih mesta u nemačkim kompanijama u Srbiji na 31.000, izrazio zadovoljstvo time što se „Kontinental“ angažuje i u oblasti stručnog obrazovanja mladih.

Srbija je značajna i atraktivna investiciona lokacija, naglasio je on i poručio da je važno da Vlada nakon započetih ekonomskih reformi nastavi sa reformama u oblasti vladavine prava.

Pred Srbijom je otvaranje poglavlja 23 i 24, što će dati dodatan zamah reformama u oblasti vladavine prava, i ako se to nastavi optimista sam da će još veći broj nemačkih investitora doći u Srbiju, zaključio je ambasador.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com