DSS: Zorana Mihajlović je oštetila državu za 4 milijarde evra

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas premijera Aleksandra Vučića da smeni ministraku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, jer je, kako tvrde, donela nezakonito rešenje kojim se privatnoj firmi utvrđuje pravo vlasništva nad 2.200 hektara najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta i tako oštetila državu za oko 4 milijarde evra.

dss

Saopštenje DSS-a prenosimo u celosti:

„Ministarka Zorana Mihajlović je osnažila opravdane sumnje da je nezakonito rešenje svog Ministarstva, kojim se privatnoj firmi utvrđuje pravo vlasništva na preko 2.200 hektara najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta bez ikakve naknade, potpisala svesno, a ne nepažnjom i da je neposredni učesnik u pokušaju pljačke državne imovine. Umesto da poništi rešenje, kojim se država, po oceni opštine Čajetina, šteti za oko 4 milijarde evra, ona je naložila da se izvrši službeni nadzor nad radom Službe za katastar nepokretnosti opštine, koja je utvrdila da zemljište pripada državi Srbiji.

Donošenje rešenja Ministarstva samo nekoliko dana pre stupanja na snagu Zakona o konverziji i u vreme kada Republički javni tužilac koji je ocenio da se radi o državnom zemljištu prelazi na novu dužnost, odbijanje ministarke Mihajlović da i posle izbijanja afere iskoristi svoja ovlašćenja i poništi sporno rešenje i njeno upućivanje opštine Čajetina da se obrati Upravnom i Ustavnom sudu jasno ukazuju na mogućnost da je „Zlatiborska afera“ primer visoke korupcije.

Demokratska stranka Srbije poziva predsednika Vlade Aleksandra Vučića da smeni ministarku Zoranu Mihajlović, a ministra unutrašnjih poslova i Republičkog javnog tužioca da preduzmu mere iz svojih nadležnosti na rasvetljavanju ove afere. Njihovo ćutanje i neaktivnost bili bi dokaz da su se stavili u zaštitu njenih učesnika bez utvrđivanja činjenica koje bi opovrgle opravdane tvrdnje da se radi o najvećoj pljački u novijoj srpskoj istoriji.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com