U SAD se za manje ide u zatvor: Zelenski o figuri opozicionarke Timošenko

Predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom je samo još to nedostajalo: Društvene mreže optužile su ga za mizoginiju jer se rečnikom koji ne priliči njegovoj visokoj funkciji našalio na račun novopečene opozicionarke Julije Timošenko i njenog vitkog stasa.

Timošenkova je neki dan objavila definitivni odlazak svoje stranke „Otadžbina“ u opoziciju predsedniku Zelenskom i njegovoj stranci „Sluga naroda“. Povod je bilo usvajanje zakona o ukidanju moratorijuma na prodaju zemlje, čemu se Timošenkova protivila.

Ona je ukrajinskog predsednika i njegovu stranku optužila za nameru da Ukrajinu prodaju strancima i transnacionalnim kompanijama uključujući tu i Gasno-transportni sistem, kao i da su ostavili ljude prethodnog predsednika Petra Porošenko na čelnim mestima u kompanijama kao što je Naftogas, koji su izvor korupcije.

Timošenko je potvrdila informacije nekih bivših poslanika da je nudila svoje kadrove za neka mesta u privredi, ali, s dobrim razlogom, tvrdila je u intervjuu za emisiju „Slobodna reč“ ICTV.

Taj je intervju prelio čašu trpljenja ukrajinskom predsedniku i on je na društvenim mrežama odgovorio Juliji Timošenko optužujući je za tradiciju lažnog opozicionarstva:

„Hteo bih da svi budemo pošteni do kraja. I tako, Julija Vladimirovna je stvarno predlagala. Ona je donela spisak svojih ljudi koji je trebalo da budu postavljeni na ‘slatka’ mesta. U zamenu je obećala da će godinu dana u Vrhovnoj radi glasati za sve zakone zajedno sa Slugom naroda. Naravno, mi smo odbili. Jer epoha dogovora je završena zauvek“.

Ovim citatom je Zelenski otkrio jedan svoj ozbiljan predsednički prekršaj. Pa mu je bilo malo, te je odmah počinio i drugi:

„Ali pogledajte kako prekrasno sada izgleda ‘opozicija’. Kakva figura! A znate zahvaljujući čemu? Zahvaljujući tome što joj sada jednostavno ne daju ‘slatkiša’”, objavio je predsednik Ukrajine na društvenim mrežama.

U emisiji “Кто против” ruske televizije, voditelj se naročito zgranuo nad poslednjim delom pisanija Zelenskog, ali nije jasno da li je na taj ili oba prekršaja iz tog pisanija mislio kad je rekao: “U Americi se za manje ide u zatvor“.

Jer, primetili su i drugi mediji, ukoliko je Julija Timošenko zaista nudila trgovinu glasovima, kako to opisuje Zelenski, njegova dužnost je bila da taj pokušaj korupcije prijavi tužilaštvu, a ne da, on predsednik države, pravi viceve na račun njenog, inače savršenog, izgleda.

Sad svi čekaju da vide kako će se ovaj obračun odraziti na rejting Timošenkove i Zelenskog.

Nije isključeno da će njemu kod ovog drugog prekršaja u javnosti od pomoći biti saznanje da je u duši umetnik-komičar, trenutno na funkciji predsednika. A umetničkoj, kao ni novinarskoj slobodi, ne staje se na put!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com