U Skoplju pritvoren bivši šef Uprave za bezbednost

U Skoplju je u utorak priveden Sašo Mijalkov, bivši šef Uprave za bezbednost Makedonije.

Kako je prenela Nova Makedonija, njemu je odredjen pritvor od 30 dana na zahtev Specijalnog javnog tužilaštva, u vezi sa predmetom „Target – Tvrdina“.

Optužnica protiv Mijalkova podignuta je juna 2017. godine.

Sašo Mijalkov je u široj makedonskoj javnosti smatran za sivu eminenciju vlasti Nikole Gruevskog, tim pre što su njih dvojica u bliskom srodstvu.

Gruevski je na svom Fejsbuk profilu u utorak potvrdio da je dobio azil u Madjarskoj.

On je napisao: „U zahtevu za politički azil sam naveo da isti tražim zbog političkog progona nove vlade predvodjene partijom SDSM. Naveo sam da vlada želi da mi oduzme slobodu koristeći nedemokratske korake i metode i zloupotrebljavajući tužilački i sudski sistem u Makedoniji”.

Makedonija je Madjarskoj uputila protestnu notu zbog uloge automobila madjarske ambasade u Skoplju u bekstvu Gruevskog iz zemlje, prenosi Nova Makedonija.

„Nikola Gruevski je osudjen pravosnažnom presudom u javnom i transparentnom procesu, a istovremeno se protiv njega vodi još nekoliko sudskih postupaka, istraga i još jedan predistražni postupak. Osudjeni Nikola Gruevski je bio pod policijskom zaštitom saglasno pravima, koja mu pripadaju kao bivšem premijeru i on ni u jednoj situaciji nije prijavio pretnje njegovom životu”, saopštila je pres služba makedonske vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com