Ubi ga prejaka reč: Ministar preti ugledom države!

Da li uopšte sumnjate da bih mogao da „bacim medijsku bombu“ koja bi imala uticaj nekoliko puta veći od onoga koji je Ajvaras Abromavičus (bivši ministar ekonomskog razvoja, prim.aut) izazvao, rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova, Arsen Avakov.

Arsen Avakov

On je u intervjuu ukrajinskim novinama Zerkalo Nedeli istakao i da bi ta njegova „medijska bomba“ rezultovala krajem međunarodne podrške Ukrajini počevši od Međunarodnog monetarnog fonda.

Avakov se, ipak, suzdržao. Nije želeo da otkrije kakvu to „medijsku bombu“ krije u rukama, uz poruku da se „neke stvari moraju rešavati van domašaja očiju javnosti“.

No, ovakve informacije, bombastične naravno, nisu retkost kada je aktuelna ukrajinska vlast u pitanju. Sukobi među ministrima, a često i na relaciji ministar – premijer, uobičajena su stvar. Pogotovo kada su stranci, a njih među ukrajinskim ministrima ima pregršt, u pitanju.

Arsen Avakov, čaša vode

I u njima prednjači baš Avakov. On je nedavno bio zvezda ne samo ukrajinskih, već i svetskih medija, zbog svađe sa Mihailom Sakašvilijem, bivšim predsednikom Gruzije, a sada gubernatorom Odeske oblasti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com