Ugovor po ugovor: Gradnjom BG-metroa upravljaju Deutsche Bahn i Sistra

Projektom izgradnje Beogradskog metroa upravljače konzorcijum sastavljen od kompanije „Nemačke železnice“ i francuske kompanije Sistra, objavljeno je na sajtu Ministarstva gradjevinarstva i infrastrukture.

Ugovor za projekt menadžera prve linije i depoa za Beogradski metro, koji se nalazi na Makiškom polju, potpisali su danas  sekretar za javni prevoz Predrag Lukić, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Andreja Mladenović i vodeći član grupe ponuđača „DB Engineering & Counsalting“ Nataša Bezmarević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Danas potpisani ugovor o upravljanju gradnjom Beogradskog metroa vredi 46 miliona evra, a cela suma će biti finansirana iz budžeta Republike Srbije.

Ministar gradjevinarstva i infrastrukture Goran Vesić rekao je da na projektu Beogradskog metroa radi nekoliko kompanija : kineska Pauer Čajna izvodi gradjevinske radove, francuska Ežis projektuje.

Neophodno je da postoji kompanija, koja će koordinisati radove i aktivnosti svih učesnika u projektu, kako bi Beogradski metro bio završen na vreme i u skladu sa ugovorom.

Vesić je, kako se navodi na sajtu Ministarstva, rekao da će u narednom periodu biti potpisan ugovor o izgradnji depoa na Makiškom polju gde traje nasipanje terena, i kad ugovor bude potpisan počeće sama gradnja. On nije precizirao o kom se periodu tačno radi.

Takodje je rekao da će tokom ove godine početi rad na nekoliko metro stanica.

Vesić tvrdi da će Beograd, kako je i obećano, prvu metro liniju dobiti 2028. godine, a drugu metro liniju 2030.godine!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com