USKOK ispituje optužbe da gradonačelnik Zagreba kupuje mandate

Šef Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak podneo je prijavu USKOK-u u kojoj je gradonačelnika Zagreba i šefa Stanke rada i solidarnosti Milana Bandića optužio za političku korupciju i kupovinu poslanika.

USKOK je potvrdio da je obrada slučaja u toku.

Prijava je podneta i Povjerenstvu za sukob interesa.

Saborski klub stranke Milana Bandića uvećava se već neko vreme prebezima iz drugih stranaka, medju kojima su Socijaldemokratska partija i Hrvatska seljačka stranka.

Upravo je taj klub narastao do broja 13, prelaskom sad već bivšeg  poslanika HSS-a Mladena Madjera k Bandiću. Što je prelilo čašu Krešimiru Beljaku.

Bandić je na uporna pitanja novinara do sada uporno odgovarao metaforično: kad žena ostavi muža i ode drugom, nije kriv taj drugi nego muž jer nije bio sadržajan.

Sad kaže da ne vidi „potrebe ići odgovarati na te bedastoće i gluposti“, ali ako ga USKOK pozove, odazvaće se.

Povodom prebega iz Socijaldemokratske partije, uvek duhoviti Arsen Bauk je rekao da neki partiju jačaju kad u nju udju, a neki kad iz nje izadju, ali da se nada da SDP više neće jačati na ovaj drugi način.

Beljak, medjutim, ovih dana sipa teške optužbe ne samo protiv Bandića, kome više neće ruku pružiti, nego još više protiv HDZ-a. Jer boji se da je Bandić marioneta nekih drugih.

A nije dužan ostao ni SDP-u, koji je, sipa Beljak, izgubio snagu stožerne stranke levice i čiji šef Davor Bernardić ne vidi da HDZ kontroliše cele županijske organizacije SDP-a, a upozorenja o tome ignoriše.

„Sve je to dugo godina HDZ radio u HSS-u, a sada rade u SDP-u. Samo što ja to u HSS rješavam“, rekao je Beljak u jednoj od mnogih izjava koje je dao za medije ovih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com