Vanredni parlamentarni izbori već u junu!?

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje od dobro obaveštenih izvora, u Srbiji bi već u junu mogli da se održe vanredni parlamentarni izbori.

U vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) taj scenario se razmatra zbog činjenice da u ovom momentu, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, cenzus pojedinačno mogu preći samo SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS), kao i zbog odlaganja konačnog rešenja za Kosovo a usled predizborne kampanje i formiranja nove Vlade Srbije.

Učestale informacije o rekonstrukciji Vlade Srbije upravo su uvod u ovakav rasplet dogadjaja.

Kada je najavljena rekonstrukcija u pitanju, dodaje izvor Ekonomskih Vesti, izvestan je odlazak ministara finansija i privrede, Dušana Vujovića i Gorana Kneževića, kao i ministra kulture Vladana Vukosavljevića, čijim radom je SNS nezadovoljna.

Poslednji parlamentarni izbori u Srbiji, vanredni naravno, održani su u aprilu 2016. godine. Tada je koalicija oko SNS-a dobila 48,25 odsto glasova, koalicija oko SPS-a 10,95, Srpska radikalna stranka (SRS) 8,10. Cenzus su prešli i Pokret Dosta je bilo (DJB), koalicija oko Demokratske stranke (DS), koalicija Demokratske stranke Srbije (DSS) i Dveri i koalicija Liberalno demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratska stranka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com