Rekonstrukcija vlade neophodna: Na koga je mislila premijerka?

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je za RTS da je rekonstrukcija Vlade Srbije neophodna.

„Odredjeni članovi vlade više guraju neke lične agende, možda ima previše lične sujete. Timski duh mora da bude jači. Više puta sam od ministara tražila da se ne raspravljaju u medijima, da razlike u mišljenjima iznose u timu, a da prema javnosti istupaju kao tim”, rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla da očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržati njen predlog rekonstrukcije, ali je dodala da ni njena „pozicija nije bogom dana“.

Pošto Brnabićeva nije precizirala na koje tačno ministre misli, sad javnosti ostaje da analizira javne verbalne sukobe ministara.

RTS je podsetio na neslaganja ministara Zorane Mihajlović i Zorana Djordjevića oko ženskog pitanja, kao i neslaganja ministra Ivice Dačića i Jadranke Joksimović oko otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU.

Javni protest ministra finansija Dušana Vujovića zbog obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će penzije i plate ove godine biti povećane nikako ne treba smetnuti s uma. U stvari, baš na protiv.

Faktor plus je nedavno za Tanjug napravio anketu prema kojoj gradjani procenjuju da je najverovatniji odlazak iz vlade sledećih ministara: Gorana Trivana, Aleksandra Antića, Slavice Djukić-Dejanović, Vanje Udovičića, Vladana Vukosavljevića i Branislava Nedimovića.

Dakle, nijedan od ministara poznatih po javnom iznošenju neslaganja s kolegama nije na spisku naroda za izbacivanje iz vlade.

Najveći izgled da u Vladi ostanu, prema ovoj anketi uradjenoj za Tanjug, imaju Nebojša Stefanović i Ivica Dačić (76%), Aleksandar Vulin (72%), Zorana Mihajlović (71%), Branko Ružić (70%).

One thought on “Rekonstrukcija vlade neophodna: Na koga je mislila premijerka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com