Šta ima novo pred izbore: Šojgu i Lavrov odlaze u poslanike

Prvih pet mesta na federalnoj izbornoj listi „Jedinstvene Rusije“, na septembarskim parlamentarnim izborima, biće: ministar odbrane Sergej Šojgu, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, glavni lekar kovid-bolnice Komunarka Denis Procenko i ruski dečji ombudsman Ana Kuznjecova, inače majka osmoro dece.

Verujete li vi da će Sergej Šojgu baciti rakete u trnje i sesti u poslaničku klupu?

Ruski novinar Sergej Briljov se pravi da veruje, pa je na Istočnom ekonomskom forumu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu postavio pitanje: Zar mu nije žao da pusti da Šojgu i Lavrov iz Vlade odu u Državnu dumu?

Birači treba da poveruju da je i takva opcija  u izbornoj igri, pa je ruski predsednik takvu veru podržao:

„Žao mi je. Oni na svom mestu dobro rade. Kolege su mi se jednostavno obratile s molbom da oni budu na čelu spiska i tako demonstriraju da se sve što radi Jedinstvena Rusija, realno ovaploćuje u životu, i naporima tih ljudi. Ali odluku treba da donesu oni sami, pre svega. Oni sami na kraju krajeva treba o tome da odluče“, rekao je Putin, a prenose ruski mediji.

O odluci da on bude kandidat za poslanika na izborima za Državnu dumu, koji se održavaju od 17. do 19. septembra, sam Šojgu je za YouTube kanal „СоловьевLive“ rekao:

„Uopšte sam računao. Već je mnogo, mnogo godina, tačnije 15, kako je završen taj period u mom životu koji je  partijski i nisam pretpostavljao da ću učestvovati na bilo kakvim izborima. Ali znate, ponuda predsednika, to nije samo čast, to je ogromna odgovornost. Prva mi  je želja da izvršim taj zadatak. A bilo je i uzbudjenja. Ti se vraćaš tamo, a tamo novi ljudi, ne ‘Novi ljudi’ u smislu partije, nego novi ljudi u partiji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com