Verujte ili ne, kako vam drago: Gradonačelnik Seula zatvara klanice za pse!

Gradonačelnik Seula Park Won-soon izjavio je da će gradska vlast zatvoriti sve klanice pasa u okviru sveopšte borbe za eliminisanje biznisa sa psećim mesom.

On je konferenciju za štampu održao pošto je odgledao animirani prikaz film „Underdog“ posvećen napuštenim psima u demilitarizovanoj zoni, izveštavaju korejski mediji.

Park je rekao da je ranije u Seulu bilo više klanica pasa, ali da je on većinu zatvorio sprovodeći razne mere.

„Ostala je jedna ili dve i izvršiću pritisak na njih da se odsele, jer ne mogu da ih nateram da napuste taj posao”, rekao je Park.

Na najvećoj pijaci u Seulu (Gyeongdong Market u Jegi-dong), pišu mediji u Seulu, od pet prodavnica koje prodaju pseće meso, dve imaju i klaonice. Neki Korejci tradicionalno jedu pseće meso tokom leta!

Gradonačelnik Seula je rekao da je objavio tezu o pravima životinja 1991. godine, dok je studirao u Engleskoj. A kad se vratio u Koreji bio je advokat za zaštitu ljudskih prava. On je rekao da su ga osudjivali što se bavi pravima životinja, a ljudska prava se još krse.

„Ali ljudska prava  mogu biti garantovana samo u društvu u kome su i prava životinja osigurana“, rekao je gradonačelnik Seula Park Won-soon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com