Verujte ili ne, kako vam drago: Putin učestvuje na izborima u Ukrajini

Širom Ukrajine pojavilo se nekoliko hiljada bilborda na kojima su protivstavljeni likovi aktuelnog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i aktuelnog ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ukrajinci se pozivaju da u drugom krugu izbora za predsednika Ukrajine odluče: Porošenko ili Putin. Na bilbordu je poruka: „21. april. Sudbinski izbor“.

Kako prenose ruski mediji, bivša ukrajinska ministarka pravde upozorila je da je ovakvo učešće Putina na izborima u Ukrajini nezakonito, sem ako se ruski predsednik sa tim nije složio ili ako to nije u interesu njegovom ili drugih osoba.

Oh, čak šta više! Reakcija Kremlja na ovakvu upotrebu Putina opuštena je, rekao je pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Putin se nije saglasio ali kao da jeste, a da mu je čak u interesu da bude vododelnica ukrajinskim biračima, nije daleko od istine.

Izgledi da će Petro Porošenko izgubiti u drugom krugu najmanje su 50%. Ako se to desi, kako dokazati da ukrajinski birači nisu glasali – za Putina?

Putin u svakom slučaju ništa ne gubi, a Porošenko 21. april čeka kampanjom na ivici noža u kojoj je iz rukava izvukao jedinu (?) kartu – ako ste protiv mene, za Putina ste!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com