Vesić: Ostvarićemo istorijski san – izgradićemo metro

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oštro je kritikovao odluku Dragana Djilasa da ne glasa za projekat izgradnje beogradskog metroa, koji je danas usvojila Skupština grada Beograda.

On je rekao da će sadašnja vlast početi da gradi  metro i tako ostvariti istorijski san mnogih generacija.

„Metro u Beogradu će se graditi po fazama, uključujući i prvu liniju koja će se raditi u četiri faze. Naš posao je da do 2020. godine krenemo u gradnju metroa i u tome ćemo uspeti”, rekao je Vesić na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

On je, navodi se na sajtu grada Beograda, rekao da je procenjena vrednost prve linije metroa – Makiško polje- centar grada- 1,3 milijarda evra, a ukupna procenjena vrednost obe linije više od četiri milijarde evra.

Vesić je rekao da se radi o projektu od nacionalnog značaja, pa će ga grad Beograd finansirati zajedno s Republikom Srbijom.

Vesić je objasnio i zašto je odlučeno da prva linija metroa krene od Makiškog polja.

“ U novembru 2014.godine uradili smo brojanje putnika , ponovili smo ga u maju 2015.godine, a nakon toga i smart plan, koji je radila jedna od najpoznatijih britanskih kompanija, a koja je taj posao dobila na javnom tenderu“, rekao je Vesić.

“ Kako se pokazalo, putnika najviše ima na potezu Makiško polje do centra grada, a najopterecenija ulica je Bulevar vojvode Mišića.Zato smo doneli odluku da prva linija metroa počne na Makiškom polju gde će se nalaziti i depo.Tako ćemo od autobuskog saobraćaja rasteretiti Bulevar vojvode Mišića“, rekao je zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić, navodi se na sajtu grada Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com