Vredi li život putnika išta: Otkrivena nova greška na softveru Boeing 737 Max aviona

Koliko juče su predstavnici kompanije Boeing uveravali da će avion Boeing 737 Max, kad mu ponovo odobre let, biti najsigurniji avion na svetu, danas je objavljeno da je na softveru-ubici sa tog aviona pronadjena nova greška.

Informaciju su potvrdili i Boeing, koji na popravkama softvera MCAS radi mesecima, i Federalna agencija za civilni vazdušni saobraćaj SAD.

Kako prenosi finanzen.net, povratak tog aviona u saobraćaj se dalje odlaže.

A proizvodjač tog aviona, koji je u smrt odveo 346 ljudi, s kompanijama koje su ga već kupile (oko 400 komada) i onima koje su ga tek naručile vodio je raspravu o tome da li piloti za upravljanje tim avionom treba da budu obučavani na skupljem simulatoru ili je dovoljno da se obučavaju na jeftinijem kompjuteru.

Pa je zaključeno da avio-kompanije o tome odluče same. A u Severnoj Americi, simulator ima samo jedna kanadska kompanija. Tako je navedeno.

Kompanija Boeing se najzad neki dan (nesreće se se dogodile u oktobru 2018. i martu 2019) izvinila porodicama žrtava, ali pravom jadikovanju kompanija se prepustila zbog navodno lošeg komuniciranja celog slučaja!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com