Vučić i Altavila istakli značaj zajedničkih ulaganja

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor kompanije Fijat Alfredo Altavila sastali su se u Torinu tokom posete srpskog premijera sedištu ove kompanije.

Altavila i Vučić

Premijer Vučić i izvršni direktor Altavila istakli su značaj zajedničkih ulaganja u Srbiju i fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu, kao i stalnog prisustva Fijat grupe u Srbiji, na koje su se obe strane obavezale.

Tokom boravka u Torinu, premijer Vučić posetio je Dizajn centar kompanije Fijat (Centro Stile), gde je prisustvovao prezentaciji evolucije fijata 500L od prvih skica do finalnog modela.

Tokom susreta, dvojica sagovornika su istakla da će dobri izgledi za razvoj auto-industrije u narednim godinama i konkurentnost modela 500L omogućiti fabrici Fijat automobili Srbija da planira kontinuitet proizvodnje i nastavi da doprinosi jačanju srpske privrede.

„Vlada Srbije pružiće punu podršku fabrici Fijat automobili Srbija kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja ove fabrike i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i kompanije Fijat. Nastavićemo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike u Kragujevcu“, istakao je premijer Vučić, dodajući da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i sveukupne ekonomije Srbije.

„Fijat automobili Srbija i naša fabrika u Kragujevcu veoma su važni za našu industrijsku proizvodnju. Kompanija Fijat potvrđuje svoju posvećenost Srbiji“, rekao je izvršni direktor Alfredo Altavila, istakavši kontinuiranu podršku i doprinos Republike Srbije i premijera Vučića fabrici Fijat automobili Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com