Vučić: Imaćemo najveći rast BDP-a u regionu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Aranđelovcu novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora domaće kompanije „Bekament“, u čiju je izgradnju investirano četiri miliona evra i koja će zaposliti 70 novih radnika.

vučić

Vučić je u razgovoru sa radnicima rekao da će država pomoći domaćim fabrikama u okviru svojih mogućnosti jer te firme državi plaćaju poreze i doprinose i obezbeđuju nova radna mesta.

On je dodao da Vlada traži domaće firme kojima bi mogla da pomogne, ali da je malo dobrih kompanija poput „Bekamenta“.

Premijer je najavio da će u narednom periodu na tenderima davati prednost domaćim firmama ukoliko ponude iste uslove kao strane firme.

Vučić je istakao da će država pomoći da Aranđelovac ima bolju putnu infrastrukturu, uz napomenu da će se u narednom periodu obnavljati put Aranđelovac–Mladenovac.

On je naveo da je Vlada uložila 500.000 evra da pomogne kompaniji „Bekament“, pri čemu je preuzela i obavezu da završi tri kilometra puta u okolini Aranđelovca.

„Bekament“ je temelj srpske ekonomije i budućnosti, poručio je premijer i dodao da će ta kompanija, koja na vreme isplaćuje plate radnicima, uvek imati pomoć Vlade, kao i druge domaće firme koje posluju na isti način.

Ova kompanija, kako je precizirao, danas ima 313 zaposlenih, uz mogućnost zapošljavanja novih radnika i proširenja investicija.

Istovremeno, premijer je naglasio da će Srbija u prvih šest meseci imati najveću stopu rasta BDP-a u čitavom regionu, što je svrstava u prve četiri države u Evropi.

Zvanične procene MMF-a za Srbiju za ovu godinu bile su da ćemo imati rast, ali da će biti najniži u regionu. Kako danas stvari stoje, Srbija će napredovati iznad očekivanog, zaključio je Vučić.

Kompanija „Bekament“ otvorila je novu fabriku u okviru svog proizvodnog kompleksa u Banji.

Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici biće 500.000 metara kubnih, a „Bekament“ će sa građevinskim stiroporom u ponudi postati jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu.

Svi njeni proizvodi poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU, što znači da će se građevinski stiropor koji će se proizvoditi u novoj fabrici plasirati na domaće, ali i na tržišta država regiona.

Kompanija „Bekament“ za 2017. godinu planira još jednu investiciju u vrednosti od 10 miliona evra. Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250.000 tona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com