Vučić: Odustajemo od prodaje Telekoma

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da je Vlada Republike Srbije odlučila da neće prodati Telekom Srbije.

telekom

„Iako smo dobili dobru ponudu, shvatili smo da ona nije dovoljno dobra da idemo u privatizaciju Telekoma Srbije“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, za preuzimanje 58 odsto Telekoma je stiglo 6 obavezujućih ponuda od čega se izdvojila ponuda Telekoma Austrija i dodao da je ta ponuda bolja nego ona iz 2011. godine.

Vučić je rekao da je Vlada donela odluku jednoglasno i na predlog Komisije za privatizaciju srpske telekomunakcione kompanije.

Srpski premijer je dodao da najboljem ponuđaču nije imalo šta da se zameri osim nedovoljni visoke cene koju su ponudili.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra i tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com