Vučić posle sastanka s delegacijom radnika Fijata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka s delegacijom radnika Fijata iz Kragujevca (Stellantis), nije u obraćanju javnosti rekao ništa konkretno o rešavanju njihovog pitanja.

On je rekao kako misli da su blizu dogovora, da se radi o tome da bi dobar deo obaveza prema radnicima mogao da bude ispunjen u narednih nekoliko dana i da misli da se izašlo u susret velikom delu njihovih zahteva.

Radnici Fijata iz Kragujevca u četvrtak su blokirali autoput kod beogradskog Sava centra i odatle poručili da o rešavanju svojih egzistencijalnih problema žele da razgovaraju isključivo s predsednikom države.

Sastanak je održan danas.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je da podržava radnike Fijata u njihovim zahtevima, ali je u intervjuu za list Danas ocenio neprimerenim to što se sve u državi svelo na predsednika države i direktne kontakte sa njim.

„Više nije važna ni vlada ni ministarstva, sada se pregovara samo sa predsednikom koji nema ustavna ovlašćenja za sve to, a neko je bio srećan što je odgovornost i odlučivanje preuzeo na sebe“, rekao je Orbović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com