Vučić u sredu s Zukorlićem i Pastorom o novoj vladi

Predsednik Republika Srbije danas nastavlja konsultacije o formiranju vlade Srbije sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja-Demokratska partija Makedonaca i liste Savez vojvodjanskih Madjara – Istvan Pastor.

Muamer Zukorlić  već  je izjavio da je zemlji potrebna nova vlada sa novim premijerom, koji bi imao mnogo  više energije i kredibiliteta jer je dosadašnja vlada dala svoj maksimum i nema više šta da ponudi.

On je rekao da lista kojoj je na čelu može u toj vladi biti ili značajan činilac ili opozicija.

„Ono što je sigurno je da se saradnja iz prethodnog mandata neće ponoviti. To za nas jeste bio prvi eksperimentalni mandat u kome smo bili partneri vladajućoj većini imali svojevrsnu savjetodavnu ulogu, bez mogućnosti uticaja na izvršnu vlast. Uostalom, za sto posto smo uvećali broj narodnih poslanika u parlamentu, prenosi Sandžak press preciziranu izjavu Zukorlića Kuriru.

Lista na čelu s Zukorlićem osvojila je 32 170 glasova i 4 mandata.

Istvan Pastor, lider Saveza vojvodjanskih Madjara, još u izbornoj noći je izrazio veliko zadovoljstvo kako rezultatima svoje stranke, koje je ocenio kao istorijske, tako i saradnjom sa Srpskom naprednom strankom.

On je tada rekao da čeka poziv i da ne vidi zašto se dobra saradnja ne samo za dve stranke nego i za dve zemlje ne bi nastavila.

Savez vojvodjanskih Madjara osvojio je 71 893 glasa birača i 9 poslaničkih mesta.

Obe liste su manjinske i za njih ne važi cenzus od 3 %.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com