Vulin: Ekonomski oporavak Srbije prevazišao sva očekivanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zadovoljstvo odlukom Borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da usvoji četvrtu i petu reviziju aktuelnog aranžmana, uz ocenu da to pokazuje da je Vlada Srbije uradila sve što je obećala.

vulin

Vulin je, nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Srbije, rekao da ima razloga za zadovoljstvo načinom na koji se odvija ekonomski oporavak zemlje, naglasivši da su ekonomski pokazatelji jasni, kao i što je to i politika Vlade Srbije.

Pokazali smo da smo ozbiljna i odgovorna zemlja, koja sprovede sve ono o čemu se dogovori, istakao je on i dodao da je to nekada politički skupo, nekada teško, ali da Vlada Srbije drži datu reč.

Ministar je preneo da su i na današnjem sastanku sa domaćim privrednicima dobijene pohvale, dodavši da su oni istakli da je politika Vlade Srbije predvidljiva.

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend-baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom, uz poruku da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja.

Zamenik direktora MMF-a Tao Zeng objasnio je da su do dobrih rezultata doveli napori da se osnaže javne finansije, unaprede strukturne reforme i poveća poverenje investitora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com