Zbog opšteg pada tražnje, Fijat, Folksvagen, Pežo, Reno zatvaraju fabrike

Kriza sa koronavirusom teško je pogodila automobilsku industriju, tako da je niz proizvodjača najavio privremeno zatvaranje niza svojih fabrika.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) saopštio je danas da će do kraja marta ostati zatvoreno njegovih šest fabrika u Italiji i po jedna u Srbiji i Poljskoj, prenosi Manager Magazine.

Pad prodaja Folksvagenovih modela iz januara produžen je i u februaru. U odnosu na februar prošle godine ukupni izvoz firme pao je za 24,6% na 546.300, a na najvećem tržištu, kineskom, pad prodaja u februaru je čak 74%.Dodatni razlog su problemi s radnom snagom zbog epidemije koronavirusa.

Zato je VW objavio privremeni prekid proizvodnje u dve fabrike u Španiji :u Martorelu i Navari i smanjenje proizvodnje za 16 odsto u fabrici kod Lisabona.VW ima probleme s radnom snagom naročito otkako je Vlada u Lisabonu zatvorila škole.

Francuska automobilska kompanija PSA privremeno će zatvoriti 15 fabrika u Evropi.

U Francuskoj će PSA zatvoriti sve svoje fabrike. Francuski sindikat CFDT objavio je da je izvršio pritisak na PSA zbog panike koja vlada medju zaposlenima zbog koronavirusa.

PSA od sutra zatvara i dve fabrike u Nemačkoj : fabrika u Ruselhajmu i fabrika u Ajzenahu neće raditi do 27.marta.

Kompanija ukazuje da ima probleme zbog prekida u lancu snabdevanja i oštrim padom tražnje. Pogođene su fabrike u Francuskoj, Španiji, Portugalija, Velikoj Britaniji i Slovačkoj, prenosi finanzen. net

I kompanija Reno je saopštila da će privremeno zatvoriti svojih 12 fabrika u Francuskoj, dok će rad fabrika u drugim zemljama zavisiti od tamošnje situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com