Zelenović : Autoput Ruma – Šabac plaćen 3X više, a stadion u Leskovcu 10X više nego što koštaju

Šef poslaničke grupe „MORAMO – ZAJEDNO“ Nebojša Zelenović rekao je danas da će bruto društveni proizvod (BDP) Srbije 2023.godine biti 68 milijardi evra jer je naduvan inflacijom.

On je, u raspravi o budžetu, tvrdio da su autoput Ruma-Šabac i pripadajući most na Savi, inače odlični, plaćeni tri puta više nego što koštaju.

Zelenović je rekao da je imao uvid i u projekat stadiona u Leskovcu i da će taj stadion biti plaćen 10 puta više nego što košta.

On je pozvao aktuelnu vlast da dodje da se malo leči u bolnici za ortopediju i neurologiju u Šapcu, gde nema klime i temperatura je leti 45 stepeni.

Zelenović je rekao da je čuo kako se aktuelna vlast sprema da u Šapcu gradi novu bolnicu i da za to potroši 50 miliona evra. On tvrdi da u Šapcu ima zgrada koje se mogu u bolnicu renovirati za 5-6 miliona evra, ali da lekara – nema! Jer, u Srbiji nema razvoja, pa je napuštaju.

Zelenović je rekao da aktuelna vlast procesuira poštene policajce, a u upravne odbore bira kriminalce. I pozvao je gradjane Srbije da 17.decembra odluče da li će ubuduće kriminalci ići u zatvor ili u upravne odbore.

Zelenoviću su odgovorili poslanici Veroljub Arsić i Vladimir Djukanović i ministar finansija Siniša Mali.

Što se BDP i inflacije tiče, Mali je rekao da je inflacija 2011.godine u Srbiji bila 11 %, a prosečna inflacija u Evropskoj uniji 2,9 odsto, danas je inflacija u Srbiji 12,5 odsto, a prosečna inflacija u EU 7,4 odsto. BDP Srbije je 2011.godine bio 33,4 milijarde evra, a ove godine će biti preko 68 milijardi evra.

Da ste vi 2011.zavrsili autoput do Šapca, tačno za toliko bismo na njegovoj gradnji uštedeli, odgovorili su predstavnici Srpske napredne stranke.

Na tvrdnju Zelenovića da je 1300 metara, mosta na Savi na autoputu do Šapca plaćeno 30 miliona evra odnosno 3X više nego što košta, Veroljub Arsić je rekao da je most u Beogradu izgradjen za vreme vlasti „Zelenovićevog šefa Djilasa“ koštao 600 miliona evra koliko je ukupno koštala gradnja istočnog i južnog krila Koridora X. Sam most je dugačak 996 metara.

Na tvrdnju Siniša Malog da je za vreme Zelenovićeve vlasti (bio je gradonačelnik Šapca) izgradjeno 0 puta, Zelenović je rekao da je u Šapcu do 2019.godine izgradjeno ili rekonstruisano 100 kilometara puteva i ulica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com