Zna se ko je kriv za nesreću kod Medjurova. Ko?

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i Železnice Srbije zatrpavaju nas obiljem železničkih informacija iz kojih se mogu razabrati tri: Prvo – zna se ko je kriv za nesreću na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova, drugo – to nisu Železnice Srbije, treće – Železnice će, ipak, u roku od 15 dana prelaz osigurati postavljanjem rampe, a železničari će na njemu dežurati sve do modernizacije pruge od Niša do Brestovca.

Tender za modernizaciju te pruge biće objavljen februara 2019. godine.

Rampa bi na prelazu Medjurovo bila ionako postavljena za dve godine, ali se izašlo u susret gradjanima, koji to inače iz nekog razloga traže duže od decenije, pa je stvar ubrzana.

U nesreći kod Donjeg Medjurova, kada je voz prepolovio autobus, poginulo je pet ljudi. Nesreća se dogodila 21. decembra.

Dakle, ko je kriv za nesreću kod Donjeg Medjurova? I ko je nadležan da presudi ko je kriv? Ministarka?

Rezultati istrage još nisu objavljeni. Neki od preživelih putnika u medijima svedoče da je vozač pričao mobilnim telefonom i zato nije adekvatno reagovao na pojavu voza, drugi čak tvrde da su nesrećni putnici vikali „Pazi voz“, „Koči“, “Uspori“, ali uzalud.

Niš ekspres tvrdi da svi njegovi autobusi imaju ugradjene kamere i šta se dogadjalo u autobusu kamera je zabeležila.

Vozač je teško povredjen i još nije saslušan.

U Srbiji postoji 2.138 pružnih prelaza i rukovodioci železnice, koji su se razleteli po celoj Srbiji, tvrde da je svaki na neki način obezbedjen i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, jer u suprotnom ni dežurni železničari ni rampe neće moći da spreče tragediju.

A onda se na još jednom pružnom prelazu desi umalo tragedija. I ministarka nam kaže: vozač je bio pijan. A izveštaji sa lica mesta kažu da na tom pružnom prelazu nije bilo nikakvog obezbedjenja, samo takozvani Andrijin krst, a i on uklonjen!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com