Zoran Zaev pred Spomenikom oslobodiocima Skoplja: Narod da se izjasni

Makedonski premijer Zoran Zaev upravo je održao konferenciju za štampu u Skoplju ispred Spomenika oslobodiocima Skoplja kojoj su prisustvovali svi ministri u vladi. Pošto je detaljno i dugo govorio o uspesima vlade u proteklih godinu dana, Zaev se gradjanima i novinarima obratio i povodom najnovijih vesti o toku pregovora o imenu države čiji je premijer.

Zaev nije potvrdio da je dogovoreno ime Republika Severna Makedonija jer, kako je rekao, tek slede njegovi razgovori s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom večeras, sutra ili u petak.

On je rekao da Makedonija i Grčka nikad nisu bile bliže rešenju problema starog 25 godina i izrazio dve nade: da će Grčka imati razumevanja za senzibilnost pitanja i potrebu da se o njemu izjasni makedonski narod kao i da će makedonski narod prilikom tog izjašnjavanja slediti svoje rukovodstvo pošto čuje i stav vlade, i stav lidera opozicije i predsednika države.

Referendum je najavio za septembar ili oktobar ove godine.

Zaev je rekao da će makedonski ministar inostranih poslova Nikola Dimitrov danas zatražiti razgovor s makedonskim predsednikom Djordjem Ivanovim kako bi ga informisao o toku pregovora.

One thought on “Zoran Zaev pred Spomenikom oslobodiocima Skoplja: Narod da se izjasni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com