Hrvatska pita : Da li je Crnoj Gori bliža Srbija ili Evropska unija

Crnogorski predsednik Jakov Milatović u poseti je Hrvatskoj, pa je tim povodom dao intervju HRTu.

Milatoviću je predočeno da je u predizbornoj predsedničkoj kampanji optuživan da je prosrpski orijentisan, pa je crnogorskom predsedniku postavljeno pitanje :da li mu je bliža Srbija ili Evropska unija i kakve on odnose Crne Gore sa Srbijom želi?

On je odgovorio da želi najbolji mogući odnos sa svim zemljama u susedstvu te da tu Srbija zauzima jedno značajno mesto kao i Hrvatska.

„Mislim da upravo svojim prvim posjetama Srbiji i Hrvatskoj želim doprinijeti jednoj dobroj slici koju Crna Gora treba imati u kontekstu dodatnih regionalnih odnosa na Zapadnom Balkanu i šire na Balkanu. Zaista mislim da je evropska budućnost svih nas sada na prostoru Zapadnog Balkana neophodna za stabilnost i prosperitet ovog balkanskog poluotoka.Snažno se borim za to i snažno se borim da Crna Gora ima dodatno još aktivniju ulogu u narednom periodu i u kontekstu promoviranja našeg kredibilnog članstva o okviru NATO saveza i u kontekstu napredovanja našeg evropskog puta i naravno u kontekdtu ovoga što sam rekao a to su dobrosusedski odnosi“, rekao je Milatović.

Novinarka Zrinka Grancarić je pitala Milatovića zašto Crna Gora ne želi da vrati Hrvatskoj školski jedrenjak Jadran s obzirom da je on, kako je rekla, „neprijeporno hrvatski“.

„De facto je činjenica da je školski brod Jadran trenutno u vlasništvu Crne Gore, ali ponavljam, u tonu dobrosusjedskih odnosa, otvoreni smo razgovarati u kontekstu svih ovih pitanja“, odgovorio je Milatović.

Novinarka je dodala :“I da vratite brod“.

Odgovorio sam na pitanje, rekao je Milatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com