Medjuhrvatski dijalog: Komšić Kolindi, Kolinda Komšiću

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić održao je u petak govor o značaju borbe za BiH u vremenu posle oslobodilačkog rata, prenosi Klix.ba. On je rekao da je BiH odbranjena na Igmanu.

„Radilo se o sukobu civilizacije i anticivilizacije. Armija Republike BiH je branila ono što doista jesu civilizacije vrijednosti i demokratske norme, a svi drugi su te vrijednosti odbacili i pogazili. Zato im sa ovog mjesta, poručujemo da nam ne prijete“, rekao je, izmedju ostalog Komšić.

„To što danas ne grme topovi, što ne čujemo tenkove, ne znači da se ne vodi rat protiv BiH. Taj rat je tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, naša je obaveza da budemo što glasniji“, rekao je Komšić.

O Komšićevim izjavama na račun nje lično i Hrvatske izjasnila se u petak u intervjuu za Hrvatski radio hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

„Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa, ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskog naroda“, rekla je Grabar Kitarović.

A zatim je, prenosi Jutarnji list, iz njenog kabineta stiglo Hini pojašnjenje te izjave:

„Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda nije samo etnički nego i politički predstavnik Hrvata BiH, u duhu Ustava, te zbog toga mora biti izabran većinskom voljom hrvatskog naroda. Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u BiH i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata, kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja medjudržavnih odnosa“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com