Pala vlada CG : Ekspert Krivokapić se pridružio ekspertima Paniću i Oreškoviću

Glasovima koalicije „Crno na bijelo“, čiji je lider potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovića, Demokratske partije socijalista Mila Djukanovića i ostale opozicije pala je večeras u Skupštini Crne Gore ekspertska vlada crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Pre glasanja o poverenju vladi, koje su inicirali oni koji su je oborili, sednicu su napustili predstavnici Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Demosa.

Da drže stranu premijeru od cele dosadašnje vladajuće koalicije ostali su samo poslanici Demokratske Crne Gore, predsednika crnogorskog parlamenta Alekse Bečića. Sa 11 glasova oni nisu mogli da spreče izglasavanje nepoverenja vladi zašta su glasala 43 od 81 poslanika.

Tako je još jedna ekspertska vlada u našem regionu pokazala političku neodrživost takve konstrukcije.

Zdravko Krivokapić se posle tačno 14 meseci pridružio ekspertu Milanu Paniću, koji je na mestu premijera SR Jugoslavije proveo 10,5 meseci i ekspertu Tihomiru Oreškoviću, koji je na mestu premijera Hrvatske proveo nepunih 5 meseci.

U Crnoj Gori su se ovih dana svi, kojima je samo televizija za to dala priliku, kleli u svoju čast i spremnost da se žrtvuju u interesu Crne Gore.

Tako je bilo i večeras u Skupštini Crne Gore.

„Razgovaramo o odluci koja je teška. Teška vremena i politička kriza zahtevali su od nad teške odluke. Mi smo spremni za ovu odluku i da preuzmemo odgovornost“, rekao je poslanik Gradjanskog pokreta URA Miloš Konatar obrazlažući predlog za izglasavanje nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića.

Konatar je dodao da nema odluke koja je dovoljno teška kad je u pitanju interes gradjana Crne Gore!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com