Skandal : Abazović optužio predsednika parlamenta da štiti ubice Duška Jovanovića

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović optužio je večeras tri sadašnja koaliciona partnera  da pružaju političku zaštitu ubicama novinara Duška Jovanovića.

Duško Jovanović, direktor i glavni i odgovorni urednik podgoričkog lista Dan ubijen je 2004.godine.

Abazović je u emisiji Okvir RTCG dvaput ponovio da predsednik parlamenta Aleksa Bečić, generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović i potpredsednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović „politički štite ubice Duška Jovanovića“.

Demokratska Crna Gora odlučno se protivi predlogu Dritana Abazovića da se u Crnoj Gori formira manjinska vlada. Ta je stranka jedina javno podržala proteste protiv formiranja manjinske vlade koji se održavaju širom Crne Gore, a čiji

Abazović je ocenio da se manjinska vlada može nazvati evropskom vladom, a držanje Demokratske Crne Gore karakterisao je kao antievropsko i predstavnike te stranke, na čelu s predsednikom parlamenta Aleksom Bečić, pozvao da se dozovu pameti.

Od tog dozivanja pameti zavisi da li će njegova koalicija “ Crno na bijelo“ glasati za inicijativu za smenu predsednika parlamenta Alekse Bečića, koju je podnelo 38 poslanika opozicije.

Abazović je rekao da je spreman da ode i ispod zemlje ako je to u nacionalnom  interesu, interesu prava i dostojanstva.

„Žrtvujte se ljudi malo!“, vikao je Abazović u studiju CG ne imenujući nikog posebno.

Možda zvuči arogantno, ali Zdravko Krivokapić nikad ne bi postao premijer niti mnogi ministri u njegovoj vladi ministri da se ja za to nisam založio pod Ostrogom, rekao je Abazović i optužio Krivokapića za nezahvalnost!

Koalicija „Crno na bijelo“, čiji je lider Dritan Abazović, ima u crnogorskom parlamentu 4 poslanika od ukupno 81, ili 4 poslanika od 41 poslanika vladine većine.

Aktuelna Vlada Crne Gore je danas saopštila da Ustav Crne Gore ne dozvoljava predsedniku Republike da u jednom mandatu Skupštine Crne Gore mandat da dvojici mandatara.

Abazović je mišljenja ustavnih stručnjaka, na koja se ovo saopštenje Vlade CG oslanja, diskreditivao. Po njemu bi izbor manjinske vlade bio sasvim ustavan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com