Bog se vraća u Ustav Rusije?

Ruski predsednik Vladimir Putin priznao je da postoji pitanje oko Boga u ruskom ustavu, ali je od stručnjaka koji rade na njegovim izmenama tražio da na njega nađu odgovor koji će biti u skladu sa članovima 28 i 14 tog Ustava, rekla je za TASS Talija Habrijeva, kopredsednik Radne grupe za izmene Ustava RF i direktorka Instituta za zakonodavstvo i uporedno pravo.

Ona je rekla da je nadjena formulaciju u kojoj je Bog pomenut “delikatno kao deo istorije” jer je vera odigrala kolosalnu ulogu u stvaranju ruske države.

“Može se predložiti tekst kojim se podseća da Ruska Federacija, objedinjena hiljadugodišnjom istorijom, čuva sećanje predaka, od kojih smo nasledili ideale i veru u Boga”, rekla je Habrijeva, prenosi TASS.

“Meni se čini da je takva formula prihvatljiva, sasvim ima pravo postojanja, ne kosi se sa članom 28 (o slobodi veroispovesti) ni članom 14 (da je RF svetovna država) Ustava. Mi ćemo tako predložiti predsedniku”, rekla je Talija Habrijeva, kopredsednica Radne grupe za izmene Ustava RF.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com