Crnogorci mole Rusiju za ukidanje embarga

Crnogorci se nalaze među grupom biznismena koji su zatražili od Vlade Rusije da odobri uvoz od „prijateljskih“ kompanija iz država koje se nalaze pod ruskim embargom.

Rusija

Ovu inicijativu su Igor Zotov, član Odbora za bezbednost u Državnoj dumi, i Jana Lantratova, članica Predsedničkog saveta za civilno društvo i ljudska prava, pretočili u pismo koje je poslato Igoru Šuvalovu, prvom zameniku ruskog premijera.

Prema pisanju Izvestije, inicijativa je potekla od grupe ruskih, bugarskih, mađarskih i crnogorskih biznismena. Njihove države se nalaze na udaru ruskog prehrambenog embarga.

U pismu je navedeno da su ti biznismeni spremni da javno izraze podršku Rusiji, tačnije potpunom ukidanju sankcija koje su Rusiji nametnule Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

„Privatne kompanije koje su dugo vremena snabdevale rusko tržište proizvodima i koje su sarađivale sa ruskom privredom su postale taoci anti-ruske politike SAD i pojedinih EU država“, navodi se u pismu Zotova i Lantratove.

Pojedine kompanije u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim EU državama su već javno izrazile negodovanje povodom sankcija Rusiji, dodaje se u pismu.

Ruski takozvani prehrambeni embargo produžen je u junu na još godinu dana.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com