I žena je čovek: Tri policijska šefa silovala mladu saradnicu

Tri načelnika policije u Ufi (Republika Baškirija) privedena su zbog optužbi da su u pijanom stanju celu noć izmedju 29. i 30. oktobra zlostavljali i silovali svoju mladu saradnicu, pošto su je prethodno napili.

Na nesreću nasilnika starih 51, 50 i 34 godine, devojka (23) je kćerka generala Rosgvardije u Baškiriji.

Ime devojke naravno nije objavljeno, ali zato njenog oca jeste. Što je ciničan vid obzira prema potencijalnoj žrtvi. Imena osumnjičenih za silovanje nisu objavljena, ali jesu njihove precizne funkcije. Jednome se glavom i bradom u odbranu pojavila supruga.

Svi ruski mediji su na nogama. Iz Moskve je odmah poslat specijalni tim da do detalja istraži ceo slučaj. Ako se optužbe potvrde, nasilnicima preti izbacivanje s posla i do 10 godina zatvora.

Ali ovde slučaj poprima novu dimenziju ili čak dve.

Policijski narednik Ljubov Gerasimova, javila se „Moskovskom komsomolcu“ s tvrdnjom da bez sličnih intima s pretpostavljenima ženama nije moguće napredovati u policiji.

„Ovakvih kao ja – iza kojih niko ne stoji i zato ih možeš zlostavljati, prinudjavati na seks, ponižavati – u policiji je hiljade i hiljade. Devojka iz Ufe je imala sreću, ispalo je da je njen tata general Rosgvardije“, rekla je Gerasimova, za koju se tvrdi da je višestruka majka i dodala da nezaštićene devojke „plaču i pristaju“.

„Ja sam više od deset godina radila u policiji i mnogo šta sam uspela da vidim. Bez intime ne ide. Naročito ako hoćeš da napreduješ u karijeri”, rekla je Gerasimova.

To što se dogodilo u Ufi, potvrdio je šef moskovskog medjuregionalnog sindikata Mihail Paškin, nije neobično za pravosudno-istražne organe.

Ali tu nije kraj: Telegram kanal SMIli objavio je da društvenim mrežama već kolja verzija dogadjaja pripremljena da optužene za silovanje prikaže u najboljem porodičnom svetlu, a devojku kao suštu suprotnost tome: nosi provokativnu odeću, nije ni inače bila protiv intime s kolegama, htela je da im podmetne i ucenjuje ih.

Mediji se upozoravaju na konstrukcije koje su karakteristične za ovakva diskreditovanja žrtve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com