Moskva Vašingtonu: Ne mešajte se da se ne mešamo

Moskva je ponovila svoju ponudu Vašingtonu da potpišu dokument o uzajamnom nemešanju u unutrašnje stvari jedne i druge zemlje.

Prvu ponudu Vašington je oćutao pa je Marija Zaharova, neki dan unapredjena u izvanrednog i opunomoćenog ambasadora, preko ruskih medija podsetila da je američkom ambasadoru u Moskvi Džonu Hantsmanu još 21. decembra predat dokument sa takvom ponudom.

„U njemu je ponovo potvrdjena spremnost na razmenu pisama ili druge forme garancija uzajamnog nemešanja u izborne i druge unutarpolitičke procese. Sad je odluka na američkoj strani“, rekla je Zaharova a prenose ruski mediji.

U medjuvremenu su američki mediji objavili da je ruski predsednik Vladimir Putin, obraćajući se funkcionerima ruskog parlamenta, najavio početak nadzora društvenih mreža za vreme predizborne kampanje pred ruske predsedničke izbore kako bi se videlo kako su involvirane u domaću politiku.

Engadget podvlači da Putin nije precizirao ni koje će društvene mreže biti pod monitoringom ni ko bi taj monitoring trebalo da vrši.

Autor teksta smatra da Rusija, mnogo optuživana za mešanje u američke predsedničke izbore, održane novembra prošle godine, sada strepi od američkog odgovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com