Nacionalna strategija Rusije : Strateška saradnja sa Kinom i Indijom

„Vesternizacija“ jača opasnost od gubitka kulturnog suvereniteta Rusije, a razvoj strateške saradnje s Kinom i Indijom medju prioritetima su strategije nacionalne bezbednosti koju je utvrdio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Dokument na 43 strane stupio je na snagu 2.jula, piše Komersant.

List prenosi stav iz strategije da se protiv Rusije sprovodi ciljana politika zadržavanja i da je jedan od načina obezbedjenja ekonomske bezbednosti smanjivanje korišćenja dolara i proizvodnja domaćih vakcina.

„Jačanju vojnih opasnosti i vojnih pretnji Ruskoj Federaciji na ruku idu pokušaji nasilnog pritiska na Rusija… SAD nastavljaju kurs otkazivanja medjunarodnih obaveza u oblasti kontrole naoružanja. Planirano razmeštanje američkih raketa srednjeg i malog dometa u Evropi i Azijsko-Tihookeanskom regionu  predstavlja opasnost za stratešku stabilnost i medjunarodnu bezbednost“, navodi se u strategiji.

U strategiji postoji i deo posvećen socijalno-ekonomskim problemima stanovništva Rusije, kao i odeljak „Zaštita tradicionalnih ruskih duhovno-moralnih vrednosti, kulture i istorijskog sećanja“.

„Čovečanstvo se suočilo s opasnošću gubitka tradicionalnih duhovno – moralnih orijentira i stabilnih moralnih principa. Sve su više na meti rušilačkih delovaja osnovne moralne norme i kulturne norme, religijske institucije, institucija braka, porodične vrednosti. Apsolutizira se sloboda ličnosti, vrši se aktivna propaganda svedozvoljenosti, nemoralnosti i egoizma, gradi se kult nasilja, potrošnje i uživanja, legalizuje se uopotreba narkotika, stvara se društvo koje odriče prirodno produzavanje života „, citira strategiju Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com