Putin : Pobedićemo kao 1945.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je povodom Dana pobede u Velikom otadzbinskom ratu čestitku liderima i gradjanima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenije, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, a takodje narodima Gruzije i Ukrajine, navodi se na sajtu Kremlja.

„Danas je zajednički dug – ne dopustiti vasrsnuće nacizma, koji je toliko patnji doneo ljudima raznih država. Neohodno je čuvati i prenositi potomcima istinu o dogadjajima ratnih godina, zajedničke duhovne  vrednosti i tradiciju bratskog prijateljstva“, poručio je Putin.

U poruci liderima DNR i LNR ruski lider je, kako se navodi na sajtu Kremlja, istakao da se danas ruski vojnici, poput svojih predaka, rame uz rame bore za oslobodjenje rodne zemlje od nacističke prljavštine i izrazio uverenje da će kao i 1945.godine, pobediti.

U poruci upućenoj veteranima Velikog otadzbinskog rata i gradjanima Ukrajine, predsednik Rusije je podvukao nedopustivost revanša idejnih naslednika onih koji su poraženi u Velikom otadzbinskom ratu.

Obraćajući se liderima i gradjanima stranih država, Vladimir Putin je uputio reči iskrene zahvalnosti veteranima fronta i pozadine, zaželeo im dobro zdravlje, blagostanje i dug život, navodi se na sajtu Kremlja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com