Rusi i Ukrajinci prekidaju rat teretnjacima

Kijev i Moskva su se dogovorili da svim kamionima sa ruskom i ukrajinskom registracijom bude omogućeno da od 16. do 25. februara stignu do svoje matične države, saopštilo je Ministarstvo infrastrukture Ukrajine, a prenose ruski mediji.

kamioni

Kijev je preuzeo obavezu da obezbedi putovanje svih kamiona sa ruskom registracijom do ruske granice.

Pošto je 1. februara istekao rok sporazumu o tranzitu kamiona izmedju Rusije i Poljske, a dve strane se nisu saglasile oko novog sporazuma, ruski kamioni su krenuli u tranzit preko Ukrajine. Da u ukrajinske Zakarpatsku i Vilinsku oblast udju sprečili su ruske kamione u prošli petak pripadnici Desnog sektora i Karpatskog biča, ekstremnih političkih grupacija. Na to je Rusija odgovorila zabranom ulaza na svoju teritoriju kamionima sa ukrajinskom registracijom, a Kijev joj je odgovorio zaustavljanjem svih kamiona sa ruskom registracijom koji su se nalazili na teritoriji Ukrajine.

Tako je tokom vikenda na ukrajinsko-ruskoj granici ostao 161 kamion sa ukrajinskom registracijom, 100 kamiona sa ruskom registarcijom zaustavljeno je u Ukrajini, a 500 nije moglo da se vrati iz neke od evropskih država, preko Ukrajine, u Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com