Ruski fudbaleri Mamaev i Kokorin pušteni na uslovnu slobodu

Ruski fudbaleri Pavel Mamaev i Aleksandar Kokorin pušteni su danas na uslovnu slobodu.

Oni su osudjeni na kaznu zatvora od godinu i po dana zbog tuče u centru Moskve.

Mamaev i Kokorin su se u zatvoru nalazili od 8. oktobra 2018. godine pošto su u društvu još dva lica nasrnuli na vozača poznate televizijske voditeljke i bivše supruge visokog funkcionera FSB, a zatim i na direktora u Ministarstvu industrije, koji po nacionalnosti nije Rus. Ova poslednja činjenica umalo Mamaeva i Kokorina nije zakoštala pet godina zatvora.

Njihova izvinjavanja oštećenima, navijačima i javnosti i ponuda da oštećenima nadoknade nanetu štetu nisu pomogli, 80 odsto anketiranih gradjana Rusije izjašnjavali su se za strogo kažnjavanje. Saopštenja puna stida i pretnji raskidom ugovora dali su i njihovi klubovi Krasnodar (finansijer Sergej Galicki) i Zenit (Gasprom).

Za slučaj da ostanu bez ugovora, mesto im je u Čečeniji, pred uslovno oslobadjanje, obećao Ramzan Kadirov.

Nije bilo potrebno, Zenit je juče obnovio ugovor s Kokorinim, a ugovor Mamaeva s Krasnodarom još je na snazi.

Medjutim, novi ugovor koji je Kokorin potpisao sa Zenitom vredi 2,5 miliona evra za celu sezonu, dok je njegov dosadašnji ugovor, istekao u junu, fudbaleru donosio 4 miliona evra.

Uz odluku o puštanju na uslovnu slobodu, Mamaev i Kokorin odmah su dobili novu procenu vrednosti na fudbalskom tržištu. Nemačko izdanje Transfer ocenilo je da Mamaev trenutno vredi tri, a Kokorin pet miliona evra, prenela je ruska državna televizija.

Danas su pravnici odmah razjasnili: Dok su na uslovnoj slobodi, Mamaev i Kokorin ne mogu sa svojim klubovima putovati u inostranstvo.

Ako je ovo trebalo da bude za nauk svim poznatim ličnostima, koje svoju popularnost razumeju kao pravo na nekažnjivost, ruski fudbaleri Pavel Mamaev i Aleksandar Kokorin su dobro platili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com