Smrt radnih migranata u Moskvi: Tako živi njih 40 odsto

Predsednik Opšteruskog pokreta radnih migranata Tadžikistana, Karomat Šaripov, izjavio je, posle požara u Moskvi koji odneo 12 života, da 30-40 odsto radnih migranata u glavnom gradu Rusije živi u uslovima sličnim onima u kojima je došlo do požara. I da vlasti Moskve i Federalna migraciona služba to znaju.

image

„Oni hoće pare, a ko će da stvori uslove? 30-40 odsto radnih migranata živi u takvim uslovima. Oni u svako doba mogu nastradati u požaru. Za njihovu smrt niko ne snosi odgovornost što je baš zgodno. Uopšte ja nisam video da je u Rusiji podneta ijedna tužba za krivično delo zbog smrti radnih migranata. A migrante je moguće okrivljavati za sve, za silovanje i tako dalje“, rekao je Šaripov za Radio „Govori Moskva“.

U Moskvi je u nedelju došlo do požara u dvospratnoj zgradi od cigala u kojoj se nalazila ilegalna tekstilna fabrika za izradu posteljine. U požaru je život izgubilo 12 osoba od čega troje dece. Veruje se da se radi o radnim migrantima iz Centralne Azije. Prema navodima ruskih medija, pronadjena je samo jedna osoba koja je požar preživela.

Prema podacima Federalne migracione službe Rusije u toj državi živi oko 11 miliona stranaca od čega oko 80 odsto dolazi iz država Zajednice nezavisnih država, dakle sa teritorije bivšeg SSSR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com