Šta Putin priprema Lukašenku : Veliki sastanak u Minsku

Američke obaveštajne službe tvrde da će danas u Minsku biti odlučeno nešto veliko :otvaranje novog fronta i direktno uključenje Belorusije u specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini.

Tek u Minsku je rusko rukovodstvo u najjačem sastavu :pre ruskog predsednika Vladimira Putina, u Minsk su stigli Sergej i Sergej Šojgu,oni su pregovore da svojim beloruskim kolegama već počeli.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da nikakve konspirologije nema i da se Putin i on sastaju prema ranijem dogovoru kako bi raspravili otvorena pitanja funkcionisanja savezne države Rusije i Belorusije, pre svega ekonomska, ali i pitanja vojno-ekonomske situacije.

Pritisnuti „sankcijama strašnim“ koje su uvedene protiv Rusije i Belorusije, protiv Rusije oko 900 a protiv Belorusije kako ne bi pomogla Rusiji da ih zaobidje, dosad su, rekao je Lukašenko, raspravljali pitanja taktička, a na današnjem sastanku su na dnevnom redu pitanja strateškog karaktera.

„Pitanja strategije – pre svega u sferi ekonomije. Da, mi ćemo govoriti o vojno -političkoj situaciji u vezi s našim državama. Naravno, nećemo izbeći pitanja ne samo vojno -industrijskog kompleksa (tamo gde se proizvodi oružje, municija i drugo), nego ćemo govoriti i o odbrambenoj sposobnosti naše [ Saveznog – prim. BELTA] država. Ali glavno je – ekonomija“, rekao je Lukašenko a prenosi BELTA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com