Putin za Gergijeva obnavlja Direkciju imperatorskih teatara

 

Ruski predsednik Vladimir Putin zna ravnom merom da odgovori Zapadu.

Sa bezbrojnih zapadnih scena, zbog lojalnosti njemu, nedavno proteranom čuvenom dirigentu Valeriju Gergijevu  ponudio je poravnanje dostojno svih izgubljenih minhenskih, bavarskih, berlinskih, pariskih… opera i filharmonija : upravu nad obe ruske glavne opersko-baletske kuće Boljšoj i Mariinskim teatrom.

Oživljavanjem – osnivanjem Direkcije imperatorskih teatara!

Tako je na fonu „ruske specijalne operacije u Ukrajini“ i traženog ruskog jedinstva vis-a-vis zapadnom, odjeknuo još samo sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina s pilotkinjama i stjuardesama Aeroflota : ideju – ponudu Gergijevu Putin je izneo na specijalnom sastanku s kulturnim radnicima.

I Gergijev, koji je trenutno glavni dirigent, umetnički direktor i generalni direktor, dakle sve i svja u Mariinskom teatru, s predlogom se saglasio.

Prema komentatoru Komersanta, ta prevazidjena ideja  iz XVIII veka padala  je na pamet i drugima, ali je niko nije uzimao ozbiljno.

Ali sad specijalno ne treba ni sumnjati :  da se objedini uprava poznatim  sanktpeterburškim Mariinskim teatrom i  nadaleko čuvenim Boljšoj teatrom osnivanjem Direkcije imperatorskih teatara predložio je lično Putin.

Sem što Boljšoj o toj specijalnoj ideji, bar pred kamerama, niko nije pitao, sagovornici Komersanta dokazuju da Gergijev ne postiže ni ono menadžmenta što je dosad uprtio, ali specijalnim vremenima dolikuju specijalni napori…

Na koje je u celom svetu poznati Gergijev uvek spreman.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com